Fiatalok Jézusért Konferencia.

Az FJK egy fiatalok által fiataloknak szervezett adventista konferencia. Az évente megrendezésre kerülő eseményen az előadások, szemináriumok és a találkozási lehetőségek a résztvevő ifjakat hitük megújítására, életük megreformálására és a Hetednapi Adventista Egyház tevékeny támogatására buzdítják, hogy a Hármas Angyali Üzenet ennek a generációnak a segítségével eljuthasson az egész világra.

Biblia
Fiatalok jegyzetelve követik az előadást
Miért létezik az FJK

A víziónk

Fenntartani a Hetednapi Adventista Egyház jellegzetes üzenetét; kiválóságra törekedni az életünk minden – iskolai, szakmai és spirituális – területén; elfogadni a radikális tanítványságra való felhívást, beleértve a missziós szolgálatot; és támogatni és tiszteletben tartani az egyházi vezetést, miközben továbbra is egy fiatalok által vezetett mozgalom maradunk.

Mit szeretnénk tenni

A küldetésünk

A Hetednapi Adventista Egyházon belül ma egy sereg elhivatott fiatal él, akik arra vágynak, hogy bemutassák Nehémiás vezetését, Dániel feddhetetlenségét, Mária alázatosságát, Pál szevedélyét az evangelizáció iránt, valamint Krisztus szeretetét Isten és az emberiség iránti.

Mit szeretnénk elérni

A célunk

Az FJK és tagjainak célja az ilyen fiatalok felkutatása és serkentése. Célunk, hogy mozgósítsuk a meglévő ifjúsági és fiatal felnőtt szolgálatokat, amelyek teljes mértékben elkötelezettek az Adventista Egyház sajátos üzenete és küldetése mellett, a Hármas Angyali üzenetének hirdetése felé.

 • A kezdet

  Lelkes adventista fiatalok a 2010-es amerikai GYC-n úgy érezték, hogy ilyen konferenciára itthon is szükség van. 2011-ben Agárdon, 70 fővel indult az FJK.

 • A helyszín

  Évről évre találkoztunk újra, egyre többen és egyre lelkesebben. 2014-ben először tartottuk Budapesten az FJK-t, hogy minél több fiatalnak lehetősége legyen részt venni.

 • Az előadók

  Minden évben olyan előadókat hívtunk, akiktől értékes üzenetet hallottunk. 2016-ban előadónk volt Doug Batchelor, ez volt az eddigi legnagyobb FJK, szombaton 400-an gyűltünk össze.

 • A missszió

  Minden évben külön időt szentelünk a tevékeny misszióra. A 2020-as FJK-n nem tudtuk még, hogy sok idő el fog telni, mire újra személyesen találkozhatunk...

 • Online, de mégis együtt

  Ahogy mindenkinek, a Konferenciának is nagy kihívás volt a pandémia. A technológiának köszönhetően azonban nem maradtunk üzenet nélkül. Pavel Goia és Erwin Nanasi így is lelkesíteni tudtak minket.

 • Szereret által

  Újra együtt, testben és lélekben. Ezt az évet a jelenlétünkkel tehetjük a legszebbé. Gyere el te is, és legyél részese a Konferencia jövőjének!

Fiatalok elfogadják Isten elhívását

Alapelvek

Azért, hogy felemelje a Hetednapi Adventista Egyház megkülönböztető üzenetét az FJK a következőket terjeszti a tagjai elé:

Az Írás tisztelete,
mint minden tanítás és gyakorlat alapja és mérőzsinórja.
A Prófétaság Lelkének megbecsülése,
mint a tanács, a vigasztalás és a figyelmeztetés hiteles forrása.
A bibliai szentség keresése
naponkénti imán és igekutáson keresztül, az Ő Igéjének követésére való odaszánással.
Élő istenimádati gyakorlat,
amit az elvek, a hódolat és az illendőség jellemez.
Az elveszett lelkek megmentésének vágya,
amit Jézus megmentő szeretetének tapasztalata és az Ő közeli visszajövetelének vágya éltet.
Biblikus kapcsolatok másokkal,
megőrizve a tisztaságot és erősítve a felelősségtudatot.
Mintaértékű és értékes életstílus
a pihenésben, a szórakozásban, az öltözködésben és az egészséges életvitelben.
Öröm a szolgálatban,
a rászorultakról való gondoskodásban, a lakóközösségünk szolgálatában, az emberi jogok elősegítésében, a környezettudatos életvitelben.
Elkötelezettség a Hetednapi Adventista Egyház mellett,
mivel ez Isten maradék egyháza, támogatjuk és erősítjük az elveit, a szervezetét és a vezetését.
Alázatosság és szivélyesség lelkülete,
miközben kutatjuk, kifejezzük és védjük a Hetednapi Adventista Egyház bibliai tanításait.